Čevapčiči

Čevapčiči jsou malé grilované rolky z mletého masa, bylinek a koření. Oblíbené jsou zejména v jihovýchodní Evropě. V Chorvatsku a několika dalších zemích jsou dokonce národním jídlem. Naším favoritem je čevapčiči s chutným ajvarem nebo rovnou jako celé jídlo do ruky: čevapčiči v chlebové placce nikdo neodolá. Čevapčiči všude připravují trochu jinak, takže neexistuje jeden originální recept. Zde je jednoduchý a rychlý recept na domácí čevapčiči. Máte chuť se přidat? Mimochodem, domácí čevapčiči se dají opravdu dobře připravit na grilu místo opékání na pánvi!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
500 g směsi mletého masa
1 stroužek česneku
1 cibule
1/4svazku petrželky
1lžička mleté papriky
1lžička sladké papriky v prášku
1lžíce rostlinného oleje
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

273 Kalorií
2 g Sacharidy
20 g Tuk
21 g Bílkovin

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Petrželku omyjte, osušte a nasekejte velmi najemno.
Označit jako dokončené
2.

Tvarování čevapčiči

Všechny ingredience dobře promícháme a ze směsi vytvarujeme přibližně 12 stejně velkých kuliček, které pak vyválíme do mírně plochého tvaru a vytvoříme karbanátky o rozměrech přibližně 3 × 10 cm.
Označit jako dokončené
3.

Opekání čevapčiči

Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a prudce na něm osmažte čevapčiči. Poté je nechte opékat na mírném ohni.
Označit jako dokončené

Poznámky

Jedna porce odpovídá 3 kusům čevapčiči.
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF