Brambory pečené ve slupce

Brambory ve slupce se velmi snadno připravují a jsou skvělou přílohou – nebo dokonce hlavní hvězdou jídla. Protože tak velký pečený brambor vás opravdu zasytí. Podávejte s pořádnou porcí domácí veganské zakysané smetany. A pokud to máte rádi ještě divočeji, podívejte se na náš recept na kumpir. Pečené brambory jsou plné nejen dipu. Hodně zábavy při pečení!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
4 moučné brambory každá cca 200 g
1lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
4porce zakysané smetany nepovinné
Pomůcky
Hliníková fólie

Nutriční informace

194 Kalorie
34 g Sacharidy
4 g Tuky
4 g Bílkoviny

Postup

1.

Předehřátí trouby

Předehřejte troubu na 200 °C.
Označit jako dokončené
2.

Připravte brambory

Opláchněte je pod studenou vodou. Na každý velký kus alobalu položte jednu bramboru.
Označit jako dokončené
3.

Nakrájejte brambory

Brambory nakrájejte a párkrát propíchejte vidličkou.
Označit jako dokončené
4.

Ochuťte brambory

Brambory potřete olivovým olejem a osolte a opepřete.
Označit jako dokončené
5.

Pečení brambor

Brambory pevně zabalte do alobalu a pečte přibližně 60 minut. Jsou hotové, když je lze snadno propíchnout vidličkou.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF