Brambory pečené ve slupce
Brambory ve slupce se velmi snadno připravují a jsou skvělou přílohou – nebo dokonce hlavní hvězdou jídla. Protože tak velký pečený brambor vás opravdu zasytí. Podávejte s pořádnou porcí domácí veganské zakysané smetany. A pokud to máte rádi ještě divočeji, podívejte se na náš recept na kumpir. Pečené brambory jsou plné nejen dipu. Hodně zábavy při pečení!
Bez hodnocení
Ingredience
Počet porcí
4 moučné brambory každá cca 200 g | |
1lžíce olivového oleje | |
sůl a pepř podle chuti | |
4porce zakysané smetany nepovinné |
Pomůcky
Hliníková fólie |
Nutriční informace
194
Kalorie
34 g
Sacharidy
4 g
Tuky
4 g
Bílkoviny
Postup
1.
Předehřátí trouby
Předehřejte troubu na 200 °C.
Označit jako dokončené
2.
Připravte brambory
Opláchněte je pod studenou vodou. Na každý velký kus alobalu položte jednu bramboru.
Označit jako dokončené
3.
Nakrájejte brambory
Brambory nakrájejte a párkrát propíchejte vidličkou.
Označit jako dokončené
4.
Ochuťte brambory
Brambory potřete olivovým olejem a osolte a opepřete.
Označit jako dokončené
5.
Pečení brambor
Brambory pevně zabalte do alobalu a pečte přibližně 60 minut. Jsou hotové, když je lze snadno propíchnout vidličkou.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.