Brambory pečené ve slupce
Brambory ve slupce se velmi snadno připravují a jsou skvělou přílohou – nebo dokonce hlavní hvězdou jídla. Protože tak velký pečený brambor vás opravdu zasytí. Podávejte s pořádnou porcí domácí veganské zakysané smetany. A pokud to máte rádi ještě divočeji, podívejte se na náš recept na kumpir. Pečené brambory jsou plné nejen dipu. Hodně zábavy při pečení!
Ingredience
Počet porcí
4 moučné brambory každá cca 200 g | |
1lžíce olivového oleje | |
sůl a pepř podle chuti | |
4porce zakysané smetany nepovinné |
Pomůcky
Hliníková fólie |
Nutriční informace
194
Kalorie
34 g
Sacharidy
4 g
Tuky
4 g
Bílkoviny
Postup
1.
Předehřátí trouby
Předehřejte troubu na 200 °C.
Označit jako dokončené
2.
Připravte brambory
Opláchněte je pod studenou vodou. Na každý velký kus alobalu položte jednu bramboru.
Označit jako dokončené
3.
Nakrájejte brambory
Brambory nakrájejte a párkrát propíchejte vidličkou.
Označit jako dokončené
4.
Ochuťte brambory
Brambory potřete olivovým olejem a osolte a opepřete.
Označit jako dokončené
5.
Pečení brambor
Brambory pevně zabalte do alobalu a pečte přibližně 60 minut. Jsou hotové, když je lze snadno propíchnout vidličkou.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.