Boloňská omáčka z kuchyňského robota GrandPrix

Boloňská omáčka je jednou z nejoblíbenějších klasických italských omáček na těstoviny. Dnes si v kuchyňském robotu GrandPrix snadno připravíme aromatickou rajčatovou omáčku s vydatným mletým masem. Díky tomu je výroba ještě jednodušší a zatímco GrandPrix dělá práci za vás, vy můžete uklízet kuchyň nebo jednoduše odpočívat. Vyzkoušejte náš recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 svazek polévková zelenina
1 stroužek česneku
2PL olivový olej
100 g kostky slaniny
250 g Mleté hovězí maso
2PL rajčatový protlak
1PL Mouka Typ 405
200 g nakrájená rajčata z plechovky
1špetka Cukru
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
GrandPrix

Nutriční informace

737 Kalorie
22 g Sacharidy
53 g Tuky
38 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Polévkovou zeleninu a česnek oloupejte a nasekejte nahrubo. Sekejte 10 sekund při nastavení 6 a vyjměte zrnka.
Označit jako dokončené
2.

Usmažte slaninu

Přidejte olivový olej a kostičky slaniny do přístroje GrandPrix a nechte jej 20 minut pracovat při rychlosti 20 a 120 °C.
Označit jako dokončené
3.

Opečte mleté maso

Po prvních 2 minutách přidejte mleté hovězí maso. Po dalších 3 minutách přidejte všechny ostatní přísady.
Označit jako dokončené
4.

Uvařte boloňskou omáčku

Nechte program dokončit a podávejte boloňskou omáčku s čerstvě uvařenými těstovinami a případně s parmazánem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF