Boloňská omáčka z kuchyňského robota GrandPrix
Boloňská omáčka je jednou z nejoblíbenějších klasických italských omáček na těstoviny. Dnes si v kuchyňském robotu GrandPrix snadno připravíme aromatickou rajčatovou omáčku s vydatným mletým masem. Díky tomu je výroba ještě jednodušší a zatímco GrandPrix dělá práci za vás, vy můžete uklízet kuchyň nebo jednoduše odpočívat. Vyzkoušejte náš recept!
Ingredience
Počet porcí
1 svazek polévková zelenina | |
1 stroužek česneku | |
2PL olivový olej | |
100 g kostky slaniny | |
250 g Mleté hovězí maso | |
2PL rajčatový protlak | |
1PL Mouka Typ 405 | |
200 g nakrájená rajčata z plechovky | |
1špetka Cukru | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
GrandPrix |
Nutriční informace
737
Kalorie
22 g
Sacharidy
53 g
Tuky
38 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Polévkovou zeleninu a česnek oloupejte a nasekejte nahrubo. Sekejte 10 sekund při nastavení 6 a vyjměte zrnka.
Označit jako dokončené
2.
Usmažte slaninu
Přidejte olivový olej a kostičky slaniny do přístroje GrandPrix a nechte jej 20 minut pracovat při rychlosti 20 a 120 °C.
Označit jako dokončené
3.
Opečte mleté maso
Po prvních 2 minutách přidejte mleté hovězí maso. Po dalších 3 minutách přidejte všechny ostatní přísady.
Označit jako dokončené
4.
Uvařte boloňskou omáčku
Nechte program dokončit a podávejte boloňskou omáčku s čerstvě uvařenými těstovinami a případně s parmazánem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.