Americké brambory z horkovzdušné fritézy

Americké brambory, bramborové kroužky nebo venkovské brambory. Ať už je nazýváte jakkoli, americké brambory z horkovzdušné fritézy jsou vydatnou přílohou, která se hodí k hamburgerům, salátům nebo dobrému steaku. A díky velkému množství horkého vzduchu mají mnohem méně kalorií a můžete si je vychutnat bez výčitek. Proto pro vás dnes máme recept na lahodné brambory z horkovzdušné fritézy. Chcete si namíchat ten správný dip, zatímco se vaše křupavé brambory připravují v horké fritéze? Pak doporučujeme naše guacamole nebo tvaroh s bylinkami. Užijte si spoustu zábavy!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
700g brambor (voskovaných)
1PL olivový olej
1špetka mořské soli
2 větvička rozmarýn Čerstvé, volitelné
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

347 kalorie
60 g sacharidy
7 g tuk
7 g bílkoviny

Postup

1.

Připravte brambory

Oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kousky. Důkladně opláchněte studenou vodou.
Označit jako dokončené
2.

Smíchejte s olejem

Pečlivě je osušte a smíchejte s olivovým olejem.
Označit jako dokončené
3.

Smažte

Smažte je v horkovzdušné fritéze při 200 °C 35–40 minut a poté je promíchejte s mořskou solí.
Označit jako dokončené

Poznámky

Americké brambory můžete také okořenit jinak: paprikový prášek, trocha chilli nebo jiné bylinky jim dodají extra šmrnc!
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF