Popcorn z horkovzdušné fritézy

Popcorn je nezbytnou součástí každého filmového večera. Proto pro vás dnes máme jednoduchý recept na karamelizovaný popcorn z horkovzdušné fritézy. Potřebujete jen máslo, cukr a popcorn. Sladké není nic pro vás? Po vyjmutí z fritézy stačí vynechat cukr a popcorn osolit. Doufáme, že si příští filmový večer s partnerem, přáteli nebo rodinou užijete!

Ingredience

Počet porcí
100g kukuřičných pukanců
50g másla
30g cukru
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

421 kalorie
48 g sacharidy
21 g tuk
4 g bílkoviny

Postup

1.

Připravte fritézu

Nastavte teplotu fritézy na 220 °C.
Označit jako dokončené
2.

Přidejte máslo

Máslo dejte na pánev a nechte ho rozpustit.
Označit jako dokončené
3.

Přidejte popcorn

Popcorn smíchejte s cukrem a přidejte do másla. Smažte 8 minut v horké fritéze.
Označit jako dokončené
4.

Užijte si popcorn

Po uplynutí času počkejte 1–2 minuty, než kukuřice přestane praskat. Vychutnejte si horký popcorn ihned!
Označit jako dokončené

Poznámky

Pokud máte popcorn raději slaný, po uvaření ho osolte.
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF
Štítky