Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
super snadné
Kuřecí stehna v horkovzdušné fritéze: takhle je máme rádi
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy? Určitě! Kuřecí maso z takové fritézy je velmi křehké a chutné. Rádi jej dochucujeme domácí směsí koření z kari, česneku a tymiánu. Více informací najdete v našem receptu. Kuřecí stehna v horkovzdušné fritéze se smaží jen 20 minut a jsou velmi křupavá. Uvnitř však budou pěkně měkké. V porovnání s troubou tak ušetříte čas.
Chcete se dozvědět více o tom, co můžete připravit v horkovzdušné fritéze? Pak doporučujeme našeho skvělého průvodce. Zjistěte, jak všestranná může být fritéza!
Ingredience
Počet porcí
3 kuřecí stehna | |
2lžičky soli | |
1lžička mletého chilli | |
2lžičky sladké mleté papriky | |
1lžička oregana | |
1lžička sušeného tymiánu | |
1lžička černého pepře | |
1lžíce olivového oleje |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
Kalorie
367
Sacharidy
4 g
22 g
Tuky
39 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Kuřecí stehna opláchněte ve studené vodě a osušte. Všechno koření smíchejte.
Označit jako dokončené
2.
Kuřecí stehna potřete marinádou
Kuřecí stehna potřete připravenou směsí koření. Buďte velmi důkladní.
Označit jako dokončené
3.
Smažení
Kuřecí stehna vložte do pánve horkovzdušné fritézy vyložené pečicím papírem, potřete olivovým olejem a smažte na programu kuře nebo při 200 °C po dobu 20 minut. V polovině pečení opět potřete olejem nebo výpekem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.