Zapečený chřest s parmazánem
super snadné
Zelený pečený chřest z horkovzdušné fritézy
Zelený chřest s parmazánem z horkovzdušné fritézy: Tato příloha je pro nás absolutním hitem. Zelený chřest získá díky parmezánu, oleji a koření nečekanou křupavost, která kouzelně dotváří chuťový zážitek. Nesmí chybět několik šťavnatých rajčat na povrchu. Vložte vše na 15 minut do horké fritézy a dokonalá čerstvá příloha je hotová. To musíte vyzkoušet!
Ingredience
Počet porcí
400 g zeleného chřestu | |
100 g cherry rajčat | |
4lžíce olivového oleje | |
1 stroužek česneku | |
1/2svazku petrželky | |
50 g parmazánu | |
30 g panko mouky nebo strouhanky | |
2lžičky mleté papriky | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
464
Kalorie
19 g
Sacharidy
35 g
Tuky
16 g
Bielkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Chřest omyjte a odřízněte dřevnaté konce. V závislosti na velikosti fritézy je v případě potřeby znovu nakrájejte. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Petrželovou nať omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Umyjte a rozkrojte i rajčata.
Označit jako dokončené
2.
Dochucení chřestu
Smíchejte olivový olej s parmazánem, panko, mletým pepřem, petrželkou, solí a pepřem. Chřest touto směsí pokryjte.
Označit jako dokončené
3.
Smažte
Chřest vložte do pánve horkovzdušné fritézy, rozložte na něj cherry rajčátka a smažte při 200 °C asi 20 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Recept můžete snadno změnit na vegetariánský i veganský použitím veganského sýra. Parmezán obsahuje živočišné syřidlo, a proto není vhodný pro vegetariány.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.