Dýňové noky s tymiánovým máslem
super snadné
Dýňové noky jsou pro nás na podzim opravdovým highlightem Můžete si je připravit sami doma, budete přesně vědět, co v nich je, a můžete si je také upravit podle vlastní chuti. Pro inspiraci dnes představujeme dýňové noky na tymiánovém másle podávané se slaninou a česnekem. Vydatná kombinace, které se prostě nedá odolat.
Ingredience
Počet porcí
Ingredience na 6 porcí noků použijte náš základní recept a 500 g brambor nahraďte dýní hokaido | |
1lžíce olivového oleje | |
1 stroužek česneku | |
1/2svazku tymiánu | |
100 g slaniny nakrájené na kostičky | |
50 g parmazánu | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Lis na brambory nebo struhadlo na brambory | |
prkénko na noky volitelné |
Nutriční informace
409
Kalorie
56 g
Sacharidy
14 g
Tuky
14 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava noků
Postupujte podle základního receptu. Místo 1 kg brambor však použijte 500 g dýně hokkaido a 500 g brambor. V opačném případě postupujte stejně. V případě potřeby použijte trochu více mouky nebo bramborového škrobu.
Označit jako dokončené
2.
Opečte ingredience
Slaninu vysmažte na pánvi na mírném ohni a odložte stranou. Gnocchi smažte zvlášť na zbylém tuku ze slaniny, dokud nejsou křupavé. Odložte.
Označit jako dokončené
3.
Připravte tymiánové máslo
Oloupejte a nakrájejte česnek. Na pánvi pomalu rozehřejte olivový olej a máslo (dbejte na to, aby máslo nezhnědlo). Přidejte tymián a česnek. Přidejte gnocchi a slaninu, osolte a opepřete a podávejte se strouhaným parmazánem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Gnocchi můžete připravit stejným způsobem jako v našem základním receptu, jen použijete trochu více mouky a v případě potřeby trochu bramborového škrobu, aby bylo těsto pevnější.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.