Domácí kešu mléko

Kešu mléko je mimořádně krémové a má skvělou chuť: zázračný nápoj bez mléka. Díky našemu výrobníku mléka nemusíte kešu oříšky předem namáčet a během chvilky máte veganskou alternativu kravského mléka. Má příjemnou, sametovou konzistenci a skvěle chutná. Snadno se také napění. Používejte ho do koktejlů, dresinků, palačinek, pečiva, polévek a latté. Skvěle se hodí i při vaření jako náhrada smetany!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
50 g kešu oříšků
1špetka mořské soli
1lžička javorového sirupu
Pomůcky
Výrobník mléka

Nutriční informace

112 Kalorie
8 g Sacharidy
8 g Tuky
3 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte výrobník mléka

Naplňte nádržku na vodu filtrovanou vodou. Všechny ingredience vložte do mísy.
Označit jako dokončené
2.

Nastavení výrobníku rostlinného mléka

Stiskněte tlačítko Start, tlačítkem Volba zvolte program pro ořechy. Opakovaně tiskněte tlačítko „Kapacita“, dokud nedosáhnete objemu 600 ml. Stiskněte tlačítko Start. Po 17 minutách nebo po zaznění zvukového signálu je mléko hotové. Mléko můžete ihned vypít. Zbytek přelijte do láhve s těsně přiléhajícím uzávěrem a uchovávejte v chladničce.
Označit jako dokončené

Poznámky

Jedna porce odpovídá přibližně 200 ml kešu mléka. Z receptu můžete připravit 3 porce.
Když je mléko hotové, můžete nádobu vyjmout za rukojeť (pozor, je horká!). Zařízení se poté automaticky vyčistí.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF