Veganská omeleta
Veganská omeleta To není možné! Ach ano! S cizrnovou moukou a správným kořením získáte klasickou omeletu bez živočišných produktů. Skutečná změna pravidel hry: kala namak. Toto koření, známé také jako černá sůl, dodává pokrmům klasickou chuť vařených vajec. Omeletu upečte ve fritéze (ale lze ji připravit i na pánvi) a poté ji obložte polníčkem, rajčaty, avokádem nebo dalšími ingrediencemi dle vlastního výběru. Už se vám sbíhají sliny, že? Pak se podívejte na recept a připravte si ho!
Ingredience
Počet porcí
60 g cizrnové mouky | |
120 ml vody | |
1lžička prášku do pečiva | |
1/2čajové lžičky kurkumy | |
1/2lžičky kala namak | |
1 jarní cibulka | |
1lžíce rostlinného oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Obloha
1/2 avokáda | |
1hrst polníčku | |
1/4svazku petrželky | |
2 papriky pimientos | |
4 koktejlová rajčata | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
576
Kalorie
54 g
Sacharidy
30 g
Tuky
16 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava omelety
Jarní cibulky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Všechny suroviny na omeletu smícháme v těsto. Smažte na pánvi horkovzdušné fritézy s rostlinným olejem při 190 °C po dobu 5 minut z každé strany.
Označit jako dokončené
2.
Příprava přílohy
Avokádo rozmačkejte, oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. Rajčata a papriky omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Petrželku omyjte, osušte a nakrájejte nadrobno. Polníček omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
3.
Obložení omelety
Omeletu doplňte ingrediencemi podle chuti a dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.