Hummus
Hummus je dip připravovaný převážně z drcené cizrny. Jedná se o orientální specialitu, která je oblíbená zejména s mezze (malými předkrmy) nebo s chlebem. Namísto kupování hotového hummusu v supermarketu si ho můžete připravit sami, protože tak přesně víte, co v něm je. Recept je navíc velmi jednoduchý a hummus si můžete ochutit podle svých představ. Musíte to vyzkoušet! Máte chuť na ještě více orientálních chutí? Pak se podívejte na naše recepty z levantské kuchyně!
Ingredience
Počet porcí
240 g cizrny (z plechovky nebo sklenice | |
1 citron | |
3 lžíce tahini | |
3lžíce olivového oleje | |
2 stroužky česneku | |
1 lžička kmínu | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Mixér |
Nutriční informace
208
Kalorie
10 g
Sacharidy
16 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
oloupejte a nahrubo nasekejte česnek. Cizrnu dobře slijte. Vymačkejte citronovou šťávu.
Označit jako dokončené
2.
Rozmixujte hummus
Všechny ingredience rozmixujte najemno v mixéru a dochuťte solí a pepřem. V případě potřeby přidejte trochu olivového oleje, abyste získali konzistenci.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.