Lososové crostini
Lososové crostini jako rafinovaný předkrm vánočního menu. Na tuto malou pastvu pro oči se nebudete moci přestat dívat! Přitom jsou tak jednoduché: bageta se smetanovým sýrem a uzeným lososem, okurka a kousek manga. Zvláštností je tvar malé jedličky s hvězdičkami, která se velmi snadno a rychle vyrábí. Ukážeme vám, jak na to.
Ingredience
Počet porcí
1 malá bageta | |
150 g smetanového sýra | |
200 g uzeného lososa | |
1 okurka | |
1 mango | |
1 stroužek česneku | |
2lžíce olivového oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
12 Párátko | |
1 malé vykrajovátko na hvězdy volitelné |
Nutriční informace
101
Kalorie
12 g
Sacharidy
3 g
Tuky
6 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava
Bagetu nakrájejte na 12 plátků silných přibližně 2 cm. Česnek oloupejte.
Mango rozkrojte od pecky a vykrojte 12 malých hvězdiček (nebo je nakrájejte ostrým nožem). Okurku omyjte a nastrouhejte resp. nakrájejte na jemná kolečka.
Označit jako dokončené
2.
Osmažte bagetu dozlatova
Plátky bagety osmažte na pánvi na středním plameni na olivovém oleji z obou stran dozlatova a poté je potřete česnekem.
Označit jako dokončené
3.
Lososové crostini
Plátky bagety potřete smetanovým sýrem, osolte a opepřete a položte na ně plátek uzeného lososa. Na párátko navlékněte plátek okurky, který se postupně rozšiřuje zleva doprava a tvoří jedličku. Na plátek bagety napíchněte hvězdičku. Postup opakujte se všemi plátky bagety.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.