Losos se zeleným chřestem

Losos se zeleným chřestem: Existuje recept, který se víceobjevuje se svěžestí a jarem? To si nemyslíme. Spolu s čerstvými bylinkami a několika cherry rajčátky je tento recept nejen rychlý a snadný, ale také velmi zdravý a poskytuje dostatek bílkovin. Ideální pro teplé dny. Vše se připravuje velmi jednoduše na pánvi a v troubě. Proč to nevyzkoušet na vlastní kůži?

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
600 g filet z lososa
400 g zeleného chřestu
200 g cherry rajčátek
8 stroužků česneku
4větvičky rozmarýnu
4větvičky tymiánu
2lžíce cukru
2lžíce olivového oleje
1lžíce balzamikového octa
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Zapékací miska

Nutriční informace

473 Kalorie
19 g Sacharidy
27 g Tuky
38 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava surovin

Chřest omyjte a odstraňte dřevnaté konce. Chřest volně uchopte za oba konce a ohněte ho. Přesně tak se odlomí nejedlá, dřevnatá část. Rajčata omyjte, ryby opláchněte ve studené vodě a osušte. Česnek oloupejte a rozdrťte najemno. Bylinky omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
2.

Předehřejte troubu

Předehřejte troubu na 200 °C horní/spodní.
Označit jako dokončené
3.

Uvařte chřest

Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Přidejte polovinu česneku, rozmarýn a tymián. Přidejte chřest a smažte ho asi 5 minut. Přidejte cukr, 2 minuty míchejte a dochuťte balzamikovým octem.
Označit jako dokončené
4.

Přidejte rajčata

Přidejte rajčata a za stálého míchání je 2 minuty smažte. Dochuťte solí a pepřem. Vše vložte do zapékací misky.
Označit jako dokončené
5.

Lososa opečeme

Na pánev přidáme zbylý olivový olej, česnek, rozmarýn a tymián a zahřejeme. Přidejte lososa a opékejte ho asi 3 minuty z každé strany. Osolte a opepřete.
Označit jako dokončené
6.

V troubě

Pečte v troubě asi 10 minut, dokud rajčata nezačnou mírně vadnout.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF