Losos se zeleným chřestem
Losos se zeleným chřestem: Existuje recept, který se víceobjevuje se svěžestí a jarem? To si nemyslíme. Spolu s čerstvými bylinkami a několika cherry rajčátky je tento recept nejen rychlý a snadný, ale také velmi zdravý a poskytuje dostatek bílkovin. Ideální pro teplé dny. Vše se připravuje velmi jednoduše na pánvi a v troubě. Proč to nevyzkoušet na vlastní kůži?
Ingredience
Počet porcí
600 g filet z lososa | |
400 g zeleného chřestu | |
200 g cherry rajčátek | |
8 stroužků česneku | |
4větvičky rozmarýnu | |
4větvičky tymiánu | |
2lžíce cukru | |
2lžíce olivového oleje | |
1lžíce balzamikového octa | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Zapékací miska |
Nutriční informace
473
Kalorie
19 g
Sacharidy
27 g
Tuky
38 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava surovin
Chřest omyjte a odstraňte dřevnaté konce. Chřest volně uchopte za oba konce a ohněte ho. Přesně tak se odlomí nejedlá, dřevnatá část. Rajčata omyjte, ryby opláchněte ve studené vodě a osušte. Česnek oloupejte a rozdrťte najemno. Bylinky omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
2.
Předehřejte troubu
Předehřejte troubu na 200 °C horní/spodní.
Označit jako dokončené
3.
Uvařte chřest
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Přidejte polovinu česneku, rozmarýn a tymián. Přidejte chřest a smažte ho asi 5 minut. Přidejte cukr, 2 minuty míchejte a dochuťte balzamikovým octem.
Označit jako dokončené
4.
Přidejte rajčata
Přidejte rajčata a za stálého míchání je 2 minuty smažte. Dochuťte solí a pepřem. Vše vložte do zapékací misky.
Označit jako dokončené
5.
Lososa opečeme
Na pánev přidáme zbylý olivový olej, česnek, rozmarýn a tymián a zahřejeme. Přidejte lososa a opékejte ho asi 3 minuty z každé strany. Osolte a opepřete.
Označit jako dokončené
6.
V troubě
Pečte v troubě asi 10 minut, dokud rajčata nezačnou mírně vadnout.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.