Tuňák tataki
Dnešním předkrmem z našeho rybího menu je tuňák tataki se salátem z mořských řas. Tataki je japonský způsob přípravy masa nebo ryb To znamená, že se ryba (nebo maso) marinuje a velmi krátce opeče z obou stran při velmi vysoké teplotě. Tímto způsobem získáte na povrchu pikantní kůrku a maso nebo ryba jsou uvnitř křehké a syrové. V našem receptu podáváme tuňáka tataki se salátem z mořských řas, několika klíčky a wasabi. Udělejte dojem na své hosty a vyzkoušejte náš recept!
Ingredience
Počet porcí
250 g tuňáka na sushi | |
10 g čerstvého zázvoru | |
1 stroužek česneku | |
1 lžíce sladkokyselé chilli omáčky | |
200 g salátu z mořských řas podle chuti | |
100 g klíčků ředkviček alternativa: čínské klíčky | |
5 g pasty wasabi podle chuti |
Nutriční informace
245
Kalorie
41 g
Sacharidy
4 g
Tuky
17 g
Bílkoviny
Postup
1.
Marinádu promíchejte
Zázvor a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Smíchejte s chilli omáčkou, medem a limetkovou šťávou. Tuňáka opláchněte pod studenou vodou a osušte. V marinádě je uložte do chladničky alespoň na 30 minut.
Označit jako dokončené
2.
Opékání tuňáka
Rozpalte pánev a steak z tuňáka opékejte z obou stran po dobu 30 sekund.
Označit jako dokončené
3.
Podávání tataki
Tuňáka nakrájejte na tenké plátky. Podávejte s klíčky a salátem z mořských řas.
Označit jako dokončené
Poznámky
Salát z mořských řas a klíčky seženete na dobře zásobeném asijském trhu