Čevapčiči na chlebové placce
Čevapčiči si dáváme vždycky v placce, když potřebujeme něco rozumného k jídlu, ale nemáme čas si k jídlu pohodlně sednout. Čevapčiči s čerstvým salátem, okurkou a rajčetem. Doplňte omáčkou podle vlastního výběru – my rádi používáme naši veganskou česnekovou omáčku. Ajvar se k této kombinaci skvěle hodí. Vyzkoušejte a vytvořte si vlastní recept! Mimochodem, takový pokrm lze podávat i při grilování. Stačí dát všechny ingredience na stůl a každý si může naplnit chlebovou placku tak, jak ji má nejraději!
Ingredience
Počet porcí
4 malé housky nebo pita chléb | |
4porce čevapčiči | |
4 listy salátu | |
40 g okurky | |
1 rajče | |
1 červená cibule | |
4porce veganské česnekové omáčky | |
4porce ajvaru |
Nutriční informace
538
Kalorií
53 g
Sacharidy
22 g
Tuk
29 g
Bílkovin
Postup
1.
Příprava surovin
Okurku a rajče omyjte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Salát omyjte a osušte. Chlebovou placku rozřežte na taštičku a trochu ji vydlabejte.
Označit jako dokončené
2.
Naplnění chlebové placky
Vnitřek chleba potřete česnekovou omáčkou. Naplňte salátem, okurkou, rajčetem, cibulí a čevapčiči. Podávejte s česnekovou omáčkou a ajvarem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou odhadovány podle surovin. Ve skutečnosti se mohou lišit.