Americké brambory z horkovzdušné fritézy
Americké brambory, bramborové kroužky nebo venkovské brambory. Ať už je nazýváte jakkoli, americké brambory z horkovzdušné fritézy jsou vydatnou přílohou, která se hodí k hamburgerům, salátům nebo dobrému steaku. A díky velkému množství horkého vzduchu mají mnohem méně kalorií a můžete si je vychutnat bez výčitek. Proto pro vás dnes máme recept na lahodné brambory z horkovzdušné fritézy. Chcete si namíchat ten správný dip, zatímco se vaše křupavé brambory připravují v horké fritéze? Pak doporučujeme naše guacamole nebo tvaroh s bylinkami. Užijte si spoustu zábavy!
Ingredience
Počet porcí
700g brambor (voskovaných) | |
1PL olivový olej | |
1špetka mořské soli | |
2 větvička rozmarýn Čerstvé, volitelné |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
347
kalorie
60 g
sacharidy
7 g
tuk
7 g
bílkoviny
Postup
1.
Připravte brambory
Oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kousky. Důkladně opláchněte studenou vodou.
Označit jako dokončené
2.
Smíchejte s olejem
Pečlivě je osušte a smíchejte s olivovým olejem.
Označit jako dokončené
3.
Smažte
Smažte je v horkovzdušné fritéze při 200 °C 35–40 minut a poté je promíchejte s mořskou solí.
Označit jako dokončené
Poznámky
Americké brambory můžete také okořenit jinak: paprikový prášek, trocha chilli nebo jiné bylinky jim dodají extra šmrnc!
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.