Vyrobte si vlastní celerovou sůl

Celerová sůl je skvělou alternativou běžné soli. Sušený a práškový celer je aromatickým highlightem a snadno a snadno snižuje spotřebu soli. Pomocí automatické sušičky můžete snadno vyrobit vlastní náhradu soli z celeru a sami vyzkoušet, na kterých jídlech chutná nejlépe. Spoustu zábavy při výrobě!

Bez hodnocení

Ingredience

Počet porcí
1 kg stopkového celeru
Zařízení
sušička ovoce
Mixer

Nutriční informace

206 kalorie
22 g sacharidy
2 g tuk
12 g bílkoviny

Postup

1.

Příprava

Celer očistěte a dobře osušte. Nakrájejte jej na malé kousky a položte na plát automatické sušičky.
Označit jako dokončené
2.

Sušte a rozmixujte

Celer sušte 10 hodin při teplotě 42 °C a poté jej v mixéru zpracujte na prášek. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.

Napsat komentář