Vepřová panenka ve slaninovém kabátku

Dnes máme na jídelníčku vepřovou panenku obalenou ve slanině. Skvělý pokrm, zejména pokud hledáte skvělý hlavní chod na Štědrý den nebo jiné svátky. Malé balíčky se rychle zavážou a upečou. Nechte je upéct v troubě a pak je naservírujte na talíř. K tomuto receptu se hodí červené zelí a bramborová příloha. Připravte si vlastní hostinu! Tip: Uvedené porce vycházejí z průměrné dávky 150 g masa na osobu pro hlavní chod. Samozřejmě si to můžete upravit podle potřeby.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
450 g vepřové panenky
6plátků prosciutta
6snítek rozmarýnu
1lžíce másla
2 stroužky česneku
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Forma na pečení
Kuchyňský provázek

Nutriční informace

278 Kalorie
1 g Sacharidy
11 g Tuky
44 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava

Maso opláchněte pod studenou vodou. V případě potřeby odstraňte tuk a stříbrnou kůži. Rozmarýn omyjte a osušte. Česnek oloupejte.
Označit jako dokončené
2.

Příprava masa

Vepřovou panenku nakrájejte na kousky silné asi 5 cm. Obě strany osolte a opepřete. Každý kousek masa omotejte plátkem prosciutta a pomocí kuchyňského provázku svažte do balíčku se snítkou rozmarýnu.
Označit jako dokončené
3.

Předehřejte troubu

Troubu předehřejte na 200 °C.
Označit jako dokončené
4.

Jak maso opéct

Na pánvi rozehřejte máslo a česnek. Vepřové maso opékejte z každé strany asi 3 minuty. Poté panenku vložte do zapékací mísy a nechte ji zapéct v troubě. Přesný výsledek: při teplotě 58-62 °C uprostřed masa je maso mírně růžové, při teplotě 65 °C je propečené.
Označit jako dokončené

Poznámky

Z výpeku z pánve můžete připravit pikantní omáčku na vepřovou panenku s trochou vody, škrobu a koření.
Místo prosciutta můžete použít také slaninu, bresaolu nebo jinou šunku.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF