Směs na pečení v nádobě: perník

Vyrobit si vlastní pečící směs v nádobě je jednoduché: Krásný a doslova sladký nápad. Jako malý dárek nebo jen tak pro radost – s naší směsí na pečení získáte lahodné perníčky, které se upečou tak rychle, že je můžete vyndat z formy už po jedné hodině. V našem receptu najdete jednoduchý návod na přípravu směsí na pečení jako dárku nebo jen tak k jídlu. Co může být krásnějšího? Směs na pečení vystačí na malý plech nebo velkou zapékací mísu o rozměrech přibližně 39×24 cm.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
250 g mouky typ 405
100 g cukru
30 g mletých mandlí
30 g mletých lískových oříšků
2lžičky kakaa na pečení
1polévková lžíce čokoládových kapek
1lžičky prášku do pečiva
1sáček vanilkového cukru
1lžičky perníkového koření
1lžičky skořice
Na pečení
100 g másla
2 vejce
400 mL mléka
Pomůcky
Forma na pečení

Nutriční informace

225 Kalorie
26 g Sacharidy
11 g Tuky
4 g Bílkoviny

Postup

1.

Směs na pečení

Všechny suché přísady na směs na pečení navrstvěte postupně do nádoby tak, aby byly vidět jednotlivé přísady. Dobře ji uzavřete a na etiketu uveďte recept a čas pečení. Ozdobte podle potřeby.
Označit jako dokončené
2.

Na pečení

Všechny suché přísady smíchejte v kuchyňském robotu nebo ručním mixérem se změklým máslem, vejci a mlékem dohladka.
Označit jako dokončené
3.

Předehřejte troubu

Troubu předehřejte na 180 °C.
Označit jako dokončené
4.

Pečení perníku

Těsto vlijte do hlubokého plechu vyloženého pečicím papírem nebo na plech a pečte asi 40 minut. Proveďte test pomocí špejle.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF