Veganská zakysaná smetana
Veganská zakysaná smetana: tento dip se snadno a rychle připravuje a hodí se k mnoha chutným pokrmům. Klasicky si zakysanou smetanu rádi dáváme k bramborám nebo ji používáme jako dip k zeleninovým tyčinkám, hranolkům a dalším pochoutkám. V tomto receptu vám ukážeme, jak rychle připravit veganskou verzi americké omáčky. Spoustu zábavy při výrobě!
Ingredience
Počet porcí
200 g sójového tvarohu | |
150 g veganského smetanového sýra | |
1lžička česnekového prášku | |
1lžíce jablečného octa | |
1 citron | |
1/4svazku pažitky | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
148
Kalorie
6 g
Sacharidy
10 g
Tuky
9 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Vymačkejte šťávu z citronu. Pažitku omyjte, osušte a nakrájejte velmi najemno.
Označit jako dokončené
2.
Vmíchejte veganskou zakysanou smetanu
Smíchejte je s ostatními přísadami, dokud nevznikne hladký dip. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.