Veganská Panna Cotta
Výroba veganské panna cotty není vůbec složitá. Zajímá vás, jak připravit tak lahodný dezert bez smetany? Řekneme vám: hedvábné tofu je kouzelné slovo. Spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem je krémová a nesrovnatelně lahodnější. Další plus: nutriční hodnoty tohoto dezertu jsou opravdu působivé, pouhých 125 kalorií na porci. Panna cotta se připravuje s lahodnou omáčkou z lesních plodů jako polevou. Samozřejmě můžete použít i ovoce, bobuloviny, džemy a mnoho dalšího. Vytvořte si panna cottu přesně podle svých představ! Máte chuť na další recepty? Podívejte se na všechny naše dezerty!
Ingredience
Počet porcí
| 150 g hedvábného tofu | |
| 200 ml rostlinného mléka podle vlastního výběru | |
| 3lžíce moučkového cukru | |
| 1 vanilkový lusk | |
| 1lžička práškového agaru k dostání v bio supermarketech | 
Pro jahodovou omáčku
| 200 g jahod čerstvých nebo mražených | |
| 3lžíce moučkového cukru | |
| 1 citron | |
| 1lžíce kukuřičné mouky | 
Pomůcky
| Dezertní sklenice | |
| Mixer volitelné | |
| nebo ponorný mixér | 
Nutriční informace
					125
											Kalorie
									
							
					23 g
											Sacharidy
									
							
					2 g
											 Tuky
									
							
					4 g
											Bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Příprava panna cotty
Všechny ingredience rozmixujte v mixéru do hladké a homogenní hmoty.  V hrnci ji jednou přiveďte k varu, pak ji rozdělte do 4 dezertních sklenic a nechte vychladnout.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
			Příprava jahodové omáčky
V případě potřeby jahody očistěte.  Kůru z citrónu nastrouháme a poté z něj vymačkáme šťávu. Obojí vložte do hrnce s moučkovým cukrem a vařte, dokud jahody úplně nezměknou. Dle potřeby pyré rozmixujte. Rozpusťte kukuřičnou mouku v 1 lžíci studené vody a vmíchejte ji do horké omáčky. Panna cottu přelijte omáčkou a podle potřeby ozdobte bobulemi. Nechte vychladnout a vychutnejte si.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				 
	 
		 
		 
		 
		 
		




