Sušenky s arašídovým máslem

Naše sušenky s arašídovým máslem jsou skutečnou lahůdkou. Zvenku křupavé, uvnitř měkké a nesrovnatelně oříškové. Jsou také veganské a hotové za méně než 20 minut, takže je můžete jíst teplé. Nevěříte? Pak je nejvyšší čas vytáhnout fritézu a vyzkoušet tento recept.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
30 g veganského másla
65 g arašídového másla
80 g hnědého cukru
15 ml rostlinné alternativy mléka dle vašeho výběru
60 g mouky
1/4lžičky vanilkového extraktu
1/4čajové lžičky jedlé sody
1špetka soli
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza volitelné

Nutriční informace

98 Kalorie
11 g Sacharidy
5 g Tuky
2 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava těsta

Máslo zahřejte na pokojovou teplotu a smíchejte ho se všemi přísadami, dokud nevznikne homogenní těsto.
Označit jako dokončené
2.

Tvarujte sušenky

Těsto rozdělte na 12 stejných dílů a vytvarujte z nich kuličky. Vidličkou vytlačte na pečicí papír křížový vzor.
Označit jako dokončené
3.

Pečené

Sušenky vložte do pečicího koše (možná budete muset péct v několika dávkách) a pečte při 160 °C 5 až 6 minut dozlatova. Nechte je vychladnout (sušenky ještě trochu ztvrdnou).
Označit jako dokončené

Poznámky

Pokud nemáte horkovzdušnou fritézu, můžete sušenky také péct v troubě 10 minut při 170 °C.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF