Těsto na tarte flambée
Těsto na tarte flambée by mělo být především pěkně tenké a křupavé. Jak to funguje, vám ukážeme v našem rychlém a snadném základním receptu na tarte flambée. Získáte tak klasický základ, který můžete doplnit čímkoli, co se vám líbí. Proč ho nezkusit hned dnes!
Ingredience
Počet porcí
250 g mouky typ 405 | |
125 ml vody | |
3lžíce olivového oleje | |
1špetka soli |
nepovinné
1 Kuchyňský robot |
Nutriční informace
306
Kalorie
44 g
Sacharidy
11 g
Tuky
6 g
Bílkoviny
Postup
1.
Smíchejte ingredience
Všechny ingredience smíchejte a hněťte ručně asi 7 minut (v kuchyňském robotu s hákem na těsto asi 4 minuty), abyste získali hladké těsto.
Označit jako dokončené
2.
Vytvarujte těsto
Z těsta vytvarujte kouli a nechte ji asi 10 minut odpočívat.
Označit jako dokončené
3.
Rozválejte těsto
Poté těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše nebo přímo na pečicím papíru na tloušťku asi 0,5 cm (buď jako jeden velký kus, nebo až 4 menší kusy) a vyválejte je podle chuti.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.