Sušení rajčatv sušičce

Sušení rajčat v dehydrátoru: dnešní recept opět ukazuje, jak snadno lze uchovat zbytky ovoce a zeleniny. Sušená rajčata konzervovaná v oleji nebo určená ke svačině jsou obvykle k dostání v supermarketech. Od nynějška si tyto chutné věci můžete snadno připravit sami. Pokud chcete, aby vám rajčata vydržela déle, jednoduše je usušte v dehydrátoru. Řekneme vám, jak to funguje! Po usušení můžete rajčata skladovat ve vzduchotěsné nádobě a spotřebovat je během následujících 1-2 týdnů. Nebo je můžete naložit do olivového oleje s česnekem a bylinkami: tak vydrží několik týdnů a získají nesrovnatelnou vůni.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2 kg rajčat
2lžíce hrubé soli nepovinné
1lžíce olivového oleje
Pomůcky
1 Dehydrátor

Nutriční informace

116 Kalorie
14 Sacharidy
2 Tuky
11 Bílkoviny

Postup

1.

Příprava rajčat

Rajčata omyjte, rozkrojte napůl a odstraňte dužinu a semínka. Rajčata dobře osušte.
Označit jako dokončené
2.

Sušení rajčat

Sušší vrstvy potřete tenkou vrstvou olivového oleje, aby se nelepily. Na plátky rozložte půlky rajčat rozkrojenou stranou nahoru a podle chuti je trochu osolte. Sušte při teplotě 70 °C přibližně 10 hodin, dokud nedosáhnou požadované suchosti.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Během sušení můžete do rajčat přidat také bylinky, například bazalku a oregano. Buďte kreativní!
Ze 2 kg rajčat získáte přibližně 2 šálky sušených rajčat. jedna porce tedy odpovídá přibližně jednomu šálku.
 Uložit jako PDF