Saltimbocca
Saltimbocca je italská klasika. Hlavní chod je nejen jednoduchý, ale také vynikající a my se ho nemůžeme nabažit. Saltimbocca alla Romana, jak zní celý název pokrmu, se skládá z tenkých plátků telecí kotlety s trochou šalvěje a prosciutta. Celý pokrm se zprudka opeče – ale jen z jedné strany a pak se pokrm podává ještě horký. Jednoduché, ale důmyslné. Odvažte se ochutnat pravou italskou delikatesu!
Ingredience
Počet porcí
| 4 telecí kotlety | |
| 8plátků prosciutta | |
| 1svazek šalvěje | |
| 100 g kukuřičné mouky | |
| 2lžíce olivového oleje | |
| sůl a pepř podle chuti | 
Pomůcky
| párátka | 
Nutriční informace
					220
											Kalorie
									
							
					5 g
											Sacharidy
									
							
					9 g
											 Tuky
									
							
					30 g
											Bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Příprava
 Šalvěj omyjte, osušte a odtrhněte listy od stonků. Telecí kotlety přikryjte potravinovou fólií a naklepte je na plátky tenké asi 0,5 cm. Pak jednou rozřízněte uprostřed.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Příprava masa
Telecí kotlety z jedné strany osolte a opepřete. Maso otočte. Navrch položte 2 velké listy šalvěje a 1 plátek prosciutta a upevněte párátky. Spodní stranu každého řízku vložte do škrobu pouze jednou a oklepte přebytečnou vrstvu.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				3.			
				
					
			
			Smažení saltimboccy
Rozpalte pánev s olivovým olejem. Kotlety vložte na pánev šunkou nahoru a škrobovou stranou dolů a smažte je za občasného protřepávání, dokud nejsou zespodu dobře propečené a na povrchu již nejsou růžové skvrny.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				Poznámky
				Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		



