Saltimbocca

Saltimbocca je italská klasika. Hlavní chod je nejen jednoduchý, ale také vynikající a my se ho nemůžeme nabažit. Saltimbocca alla Romana, jak zní celý název pokrmu, se skládá z tenkých plátků telecí kotlety s trochou šalvěje a prosciutta. Celý pokrm se zprudka opeče – ale jen z jedné strany a pak se pokrm podává ještě horký. Jednoduché, ale důmyslné. Odvažte se ochutnat pravou italskou delikatesu!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
4 telecí kotlety
8plátků prosciutta
1svazek šalvěje
100 g kukuřičné mouky
2lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
párátka

Nutriční informace

220 Kalorie
5 g Sacharidy
9 g Tuky
30 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava

Šalvěj omyjte, osušte a odtrhněte listy od stonků. Telecí kotlety přikryjte potravinovou fólií a naklepte je na plátky tenké asi 0,5 cm. Pak jednou rozřízněte uprostřed.
Označit jako dokončené
2.

Příprava masa

Telecí kotlety z jedné strany osolte a opepřete. Maso otočte. Navrch položte 2 velké listy šalvěje a 1 plátek prosciutta a upevněte párátky. Spodní stranu každého řízku vložte do škrobu pouze jednou a oklepte přebytečnou vrstvu.
Označit jako dokončené
3.

Smažení saltimboccy

Rozpalte pánev s olivovým olejem. Kotlety vložte na pánev šunkou nahoru a škrobovou stranou dolů a smažte je za občasného protřepávání, dokud nejsou zespodu dobře propečené a na povrchu již nejsou růžové skvrny.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF