Quiche s náplní z tuňáka a špenátu

Quiche je skutečnou francouzskou klasikou. Čerstvé, křupavé těsto typického tvaru, plněné směsí vajec a mléka a čímkoli dalším, po čem vaše srdce zatouží. Skutečně vydatná tradiční pochoutka. Náš quiche jsme naplnili špenátem a tuňákem. Je to zdravá směs plná bílkovin, která se skvěle doplňuje s křupavým pečivem. Vyzkoušejte špenátový quiche s tuňákem právě teď! Francouzská kuchyně může být i jednoduchá.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
250 g mouky
1 vejce
125 g másla
1špetka soli
200 ml smetany
2 vejce
1konzerva tuňáka (ve vlastní šťáve)
200 g čerstvého špenátu
1hrst kešu
1 cibule
100 g sýru gouda
1ČL provensálskych bylinek
sůl a pepř
Vybavení
Potravinářská fólie
Forma na tart

Nutriční informace

510 kalorie
34 sacharidy
34 tuk
13g bílkoviny

Postup

1.

Na těsto:

Z mouky, vejce, studeného másla a soli utřeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut chladnout.
Označit jako dokončené
2.

Na náplň:

Cibuli oloupeme a nakrájíme. Tuňáka dobře osušte. Kešu oříšky nasekejte nahrubo. Špenát omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
3.

Smetanu a vejce vyšlehejte, ochuťte provensálskými bylinkami, solí a pepřem. Sýr Gouda nakrájejte na plátky.
Označit jako dokončené
4.

Předehřejte troubu

Troubu předehřejte na 200 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
5.

Těsto vyválejte

Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše tak, aby bylo o něco větší než forma. Formu vyložte těstem a lehce ho přitlačte. Několikrát píchněte vidličkou.
Označit jako dokončené
6.

Pečte!

Do misky vložte špenát, tuňáka a kešu oříšky a zalijte je smetanovou směsí. Posypte sýrem gouda a pečte přibližně 45 minut.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF