Parmazánové řízky

Dnes jsou na našem jídelníčku parmazánové řízky. Klasický telecí řízek obalíme ve strouhance s parmazánem a čerstvým tymiánem a poté usmažíme. Tomu neodolá žádný milovník masa! Recept je rychlý a snadný na přípravu a ještě lépe chutná, když se podává s lahodným bramborovo-rukolovým salátem nebo porcí pečených brambor Vyzkoušejte je ihned!

Bez hodnocení

Ingredience

Počet porcí
2 telecí kotlety
50 g parmazánu
2PL strouhanky
2 vejce
4PL mouky typ 405
2PL propuštěného másla
2snítky čerstvého tymiánu
sůl a pepř podle chuti
Pomocníci
talíř
kuchyňské struhadlo

Nutriční informace

378 kalorie
11 g sacharidy
19 g tuky
40 g bílkoviny

Postup

1.

Příprava řízků

Řízky přikryjte potravinovou fólií a zploštěte je.
Označit jako dokončené
2.

Příprava strouhanky

Nastrouhaný parmazán, omytý a osušený tymián, otrhané lístky z větviček a nasekané nadrobno. Obojí smíchejte se strouhankou, osolte a opepřete a dejte na mělký talíř. Do druhého talíře rozbijte dvě vejce a rozšlehejte je. Ve třetím talíři si připravte mouku.
Označit jako dokončené
3.

Obalujeme

Řízky nejprve obalte v mouce, pak je namočte do vejce a nakonec je ze všech stran obalte ve strouhance s parmazánem.
Označit jako dokončené
4.

Smažíme řízky

Na velké pánvi rozpusťte uvolněné máslo a smažte je z obou stran asi 4 minuty, dokud nebudou křupavé a zlatavé.
Označit jako dokončené

Napsat komentář