Bramborový salát s rukolou

Bramborový salát s rukolou je variací na klasický bramborový salát. Místo kyselých okurek a majonézy je tento salát připraven z aromatické rukoly, cibule a slaniny. A místo majonézy je v zálivce pikantní petrželový nálev, který z tohoto salátu dělá opravdový zážitek. Zní to dobře, že? Proto recept ihned vyzkoušejte. Pokud nemá být hlavním jídlem, doporučujeme k němu lahodný parmazánový řízek!

Ingredience

Počet porcí
600 g g voskových brambor Na salát
200 g rukoly
200 g slaniny
1červená cibule
100 ml zeleninového vývaru Na zálivku
1PL bílého vinného octu
1PL dijonské hořčice
1PL cukru
1/4svazku petrželky
sůl a pepř podle chuti
Pomocníci
1 Grand Prix

Nutriční informace

243 kalorie
23 g sacharidy
12 g tuky
9 g bílkoviny

Postup

1.

Uvaříme brambory

Brambory uvařte klasicky nebo v páře v GrandPrix s 600 ml vody. Můžete také uvařit v hrnci. Poté je nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
2.

Na zálivku

Petrželovou nať omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Smíchejte s ostatními přísadami a dejte stranou.
Označit jako dokončené
3.

Na salát

Brambory nakrájejte na malé kousky, rukolu omyjte a osušte, cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, slaninu nakrájejte na proužky dlouhé asi 3 cm.
Označit jako dokončené
4.

Připravte slaninu

Cibuli a slaninu smíchejte v přístroji GrandPrix při rychlosti 5 a vařte 5 minut při 130 °C. Můžete je také osmažit na pánvi.
Označit jako dokončené
5.

Podávaní salátu

Smíchejte rukolu, brambory, cibuli a slaninu, přelijte zálivkou a dobře promíchejte.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou odhadovány podle surovin. Ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF