Parmazánové řízky
Dnes jsou na našem jídelníčku parmazánové řízky. Klasický telecí řízek obalíme ve strouhance s parmazánem a čerstvým tymiánem a poté usmažíme. Tomu neodolá žádný milovník masa! Recept je rychlý a snadný na přípravu a ještě lépe chutná, když se podává s lahodným bramborovo-rukolovým salátem nebo porcí pečených brambor Vyzkoušejte je ihned!
Ingredience
Počet porcí
| 2 telecí kotlety | |
| 50 g parmazánu | |
| 2PL strouhanky | |
| 2 vejce | |
| 4PL mouky typ 405 | |
| 2PL propuštěného másla | |
| 2snítky čerstvého tymiánu | |
| sůl a pepř podle chuti | 
Pomocníci
| talíř | |
| kuchyňské struhadlo | 
Nutriční informace
					378
											kalorie
									
							
					11 g
											sacharidy
									
							
					19 g
											tuky
									
							
					40 g
											bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Příprava řízků
Řízky přikryjte potravinovou fólií a zploštěte je. 
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Příprava strouhanky
Nastrouhaný parmazán, omytý a osušený tymián, otrhané lístky z větviček a nasekané nadrobno. Obojí smíchejte se strouhankou, osolte a opepřete a dejte na mělký talíř. Do druhého talíře rozbijte dvě vejce a rozšlehejte je. Ve třetím talíři si připravte mouku. 
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Obalujeme
Řízky nejprve obalte v mouce, pak je namočte do vejce a nakonec je ze všech stran obalte ve strouhance s parmazánem. 
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				4.			
				
					
			
			Smažíme řízky
Na velké pánvi rozpusťte uvolněné máslo a smažte je z obou stran asi 4 minuty, dokud nebudou křupavé a zlatavé.
										
					
						
						Označit jako dokončené