Nepečený tvarohový koláč

Nepečený cheesecake – nejenže se rozplývá na jazyku, ale také se snadno peče. Ve skutečnosti není upečený. Protože jak název napovídá, tento cheesecake není pečený! Naopak se skladuje v chladničce. Křupavý sušenkový základ a krémová sýrová náplň jsou však díky želatině neodolatelné. Dort, který vaše hosty jistě potěší. Vyzkoušejte náš rychlý a snadný recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
50 g máslových sušenek
80 g másla
200 g cukru
3plátky želatiny
1 pomeranč
1 citron
1 limetka
300 g smetanového sýra
100 g zakysané smetany
Pomůcky
GrandPrix
nebo mixér

Nutriční informace

265 Kalorie
32 g Sacharidy
12 g Tuky
5 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava těsta

Máslo nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Sušenky rozdrťte najemno a smíchejte s 20 g cukru a máslem, dokud nevznikne rovnoměrná směs (tento krok můžete provést buď na rychlosti 2 v přístroji GrandPrix, nebo pomocí mixéru).
Označit jako dokončené
2.

Vytvarujte základ

Dno plechu vyložte pečicím papírem nebo potravinovou fólií a rovnoměrně a pevně do něj vtlačte sušenkovou směs.
Označit jako dokončené
3.

Namočte želatinu

Vložte želatinu do studené vody a nechte ji asi 10 minut bobtnat.
Označit jako dokončené
4.

Přidejte citrusové plody

Vymačkejte šťávu z limetky, pomeranče a citronu. Želatinu vymačkejte a zahřívejte vše společně s cukrem v hrnci (nebo v GrandPrixu na rychlosti 2), dokud se želatina nerozpustí.
Označit jako dokončené
5.

Dokončete náplň

Přidejte smetanový sýr a zakysanou smetanu a dobře promíchejte (v přístroji GrandPrix s motýlkovým nástavcem 2 minuty při rychlosti 3).
Označit jako dokončené
6.

Tvarohový koláč dokončíme bez pečení

Směs rovnoměrně rozetřeme na základ a uložíme do chladničky na nejméně 3 hodiny. V případě potřeby podávejte s čerstvými bobulemi.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF