Halloumi Burger

Halloumi burger: je sýrový, je aromatický, je vegetariánský – prostě ideální burger pro vaši příští grilovací party. Nakonec můžete mezi půlky housky vložit několik plátků grilované zeleniny – konkrétně cukety a lilku. Marinovaný a rafinovaný burger s cibulí, salátem a správnými omáčkami zaručeně vyrazí dech i milovníkům masa mezi vašimi hosty. Vyzkoušejte to!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2 housky na hamburger
4 listy salátu
1/2 cibule
2porce medovo-hořčičné omáčky
2porce majonézy
20 g másla
Na halloumi
400 g halloumi ideální jsou 2 kusy po 200 g
1/2svazku tymiánu
1 lžička medu
1 citron (v bio kvalitě)
3lžíce olivového oleje
sůl a pepř dle chuti
Na grilovanou zeleninu
1/2 cukety
1/2 lilku
1 stroužek česneku
1lžíce olivového oleje
sůl a pepř dle chuti
Pomůcky
gril Tento recept můžete připravit na jakémkoli typu grilu nebo na pánvi
kuchyňské struhadlo

Nutriční informace

893 Kalorie
23 g Sacharidy
68 g Tuky
47 g Bílkoviny

Postup

1.

Na halloumi

Halloumi nakrájejte na 2 stejně silné plátky. Tymián omyjte, osušte, otrhejte lístky ze stonků a nasekejte nahrubo. Omyjte limetku, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Smíchejte tymián, citronovou kůru a šťávu a olivový olej. Dochuťte solí a pepřem. Halloumi marinujte nejméně jednu hodinu.
Označit jako dokončené
2.

Pro grilovanou zeleninu

Cuketu a lilek omyjte a nakrájejte podélně na velmi tenké plátky. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno, smíchejte s olivovým olejem a osolte a opepřete. Zeleninu marinujte nejméně 1 hodinu.
Označit jako dokončené
3.

Předehřejte gril

Rozehřejte gril na střední teplotu. Zeleninu a halloumi položte na gril. Zeleninu grilujte přibližně 1 minutu z každé strany a halloumi přibližně 3 minuty z každé strany.
Označit jako dokončené
4.

Na hamburger

Rozřežte housky na hamburgery, potřete je máslem a položte je řezem dolů na gril na přibližně 1 minutu, dokud nejsou zlatohnědé. Salát omyjte a nakrájejte na kousky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
Označit jako dokončené
5.

Obložení hamburgerů

Spodní polovinu housky potřete majonézou. Navrch dejte salát, cibuli, cuketu, lilek, halloumi, pak opět cuketu a lilek. Horní polovinu housky potřete medovo-hořčičnou omáčkou a položte na hamburger.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF