Lilek ragú
Ragú z lilku s orientálním nádechem: díky kmínu, švestkám a sirupu z granátového jablka. Tento recept je ideální pro všechny, kteří se stravují vegansky a kladou velký důraz na pestrost. Vyzkoušejte ho a uvidíte, jak dobře může lilkové ragú s paprikou a švestkami chutnat.
Ingredience
Počet porcí
750 g lilku | |
1 žlutá paprika | |
6 švestek | |
500 ml zeleninového vývaru | |
5lžic olivového oleje | |
2ČL soli | |
2ČL koriandru | |
2ČL kmínu | |
2ČL sirupu z granátového jablka | |
2 bobkové listy | |
1 skořice | |
2 cibule | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
hmoždíř |
Nutriční informace
276
Kalorie
18 g
Sacharidy
19 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava lilku
Lilek omyjte a nakrájejte na přibližně 2 cm velké kousky. V sítku ji posypeme solí a dáme stranou.
Označit jako dokončené
2.
Připravte si ingredience
Papriky zbavte semínek, švestky vypeckujte a obě nakrájejte na přibližně 2 cm velké kousky.
Označit jako dokončené
3.
Rozehřejte olej.
Zahřejte hrnec s olivovým olejem.
Označit jako dokončené
4.
Sauté
Lilek opláchněte ve studené vodě, osušte a přidejte do hrnce k cibuli. Když cibule zprůsvitní, přidejte švestky a papriky. Přilijte zeleninový vývar a přidejte sirup z granátového jablka.
Označit jako dokončené
5.
Kořeniny
Koriandr a kmín nahrubo rozdrťte a přidejte do ragú spolu s bobkovým listem a skořicí.
Označit jako dokončené
6.
Dokončete lilkové ragú
Vařte asi 20 minut, dokud ragú nedosáhne požadované konzistence. Před podáváním odstraňte bobkové listy a skořici.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.