Lilek ragú

Ragú z lilku s orientálním nádechem: díky kmínu, švestkám a sirupu z granátového jablka. Tento recept je ideální pro všechny, kteří se stravují vegansky a kladou velký důraz na pestrost. Vyzkoušejte ho a uvidíte, jak dobře může lilkové ragú s paprikou a švestkami chutnat.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
750 g lilku
1 žlutá paprika
6 švestek
500 ml zeleninového vývaru
5lžic olivového oleje
2ČL soli
2ČL koriandru
2ČL kmínu
2ČL sirupu z granátového jablka
2 bobkové listy
1 skořice
2 cibule
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
hmoždíř

Nutriční informace

276 Kalorie
18 g Sacharidy
19 g Tuky
5 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava lilku

Lilek omyjte a nakrájejte na přibližně 2 cm velké kousky. V sítku ji posypeme solí a dáme stranou.
Označit jako dokončené
2.

Připravte si ingredience

Papriky zbavte semínek, švestky vypeckujte a obě nakrájejte na přibližně 2 cm velké kousky.
Označit jako dokončené
3.

Rozehřejte olej.

Zahřejte hrnec s olivovým olejem.
Označit jako dokončené
4.

Sauté

Lilek opláchněte ve studené vodě, osušte a přidejte do hrnce k cibuli. Když cibule zprůsvitní, přidejte švestky a papriky. Přilijte zeleninový vývar a přidejte sirup z granátového jablka.
Označit jako dokončené
5.

Kořeniny

Koriandr a kmín nahrubo rozdrťte a přidejte do ragú spolu s bobkovým listem a skořicí.
Označit jako dokončené
6.

Dokončete lilkové ragú

Vařte asi 20 minut, dokud ragú nedosáhne požadované konzistence. Před podáváním odstraňte bobkové listy a skořici.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF