Lilek ragú
Ragú z lilku s orientálním nádechem: díky kmínu, švestkám a sirupu z granátového jablka. Tento recept je ideální pro všechny, kteří se stravují vegansky a kladou velký důraz na pestrost. Vyzkoušejte ho a uvidíte, jak dobře může lilkové ragú s paprikou a švestkami chutnat.
Ingredience
Počet porcí
| 750 g lilku | |
| 1 žlutá paprika | |
| 6 švestek | |
| 500 ml zeleninového vývaru | |
| 5lžic olivového oleje | |
| 2ČL soli | |
| 2ČL koriandru | |
| 2ČL kmínu | |
| 2ČL sirupu z granátového jablka | |
| 2 bobkové listy | |
| 1 skořice | |
| 2 cibule | |
| sůl a pepř podle chuti | 
Pomůcky
| hmoždíř | 
Nutriční informace
					276
											Kalorie
									
							
					18 g
											Sacharidy
									
							
					19 g
											 Tuky
									
							
					5 g
											Bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Příprava lilku
Lilek omyjte a nakrájejte na přibližně 2 cm velké kousky. V sítku ji posypeme solí a dáme stranou.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Připravte si ingredience
Papriky zbavte semínek, švestky vypeckujte a obě nakrájejte na přibližně 2 cm velké kousky. 
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Rozehřejte olej.
Zahřejte hrnec s olivovým olejem.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				4.			
				
					
			
					Sauté
Lilek opláchněte ve studené vodě, osušte a přidejte do hrnce k cibuli. Když cibule zprůsvitní, přidejte švestky a papriky. Přilijte zeleninový vývar a přidejte sirup z granátového jablka. 
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				5.			
				
					
			
					Kořeniny
Koriandr a kmín nahrubo rozdrťte a přidejte do ragú spolu s bobkovým listem a skořicí. 
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				6.			
				
					
			
			Dokončete lilkové ragú
Vařte asi 20 minut, dokud ragú nedosáhne požadované konzistence. Před podáváním odstraňte bobkové listy a skořici.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				Poznámky
				Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		



