Rebarborový koláč s pusinkami

Tento rebarborový koláč s pusinkami a marcipánem je skutečným vrcholem každého stolu, jako listový koláč naplní nejeden hladový žaludek a kombinace sladkokyselé rebarbory a lehkých pusinek je na jaře a v létě prostě dokonalá. Jednoduše si ji upečte sami a nechte se inspirovat našimi výtvory!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
800 g rebarbory
150 g marcipánu
300 g másla
250 g cukru
5 žloutků
3 vejce
400 g mouky
80 g kukuřičné mouky
3lžičky prášku do pečiva
50 g mletých mandlí
1špetka soli
Na pusinky
5 bílků
2lžičky citronové šťávy
200 g cukru
1špetka soli
náčiní
kuchyňský robot volitelný
nebo ruční mixér
kuchyňské struhadlo

Nutriční informace

467 Kalorie
58 g Sacharidy
22 g Tuky
7 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte si ingredience

Rebarboru oloupejte a nakrájejte na přibližně 2 cm velké kousky. Nastrouhejte marcipánovou hmotu.
Označit jako dokončené
2.

Máslo vyšlehejte do nadýchané konzistence

Mělo by se nechat změknout. Cukr, sůl a citronovou kůru šlehejte v kuchyňském robotu nebo ručním mixérem 10 minut, dokud nevznikne krémová hmota.
Označit jako dokončené
3.

Dokončete těsto

Do máslové směsi postupně přidejte žloutky a vejce. Pak vmíchejte mouku, škrob, prášek do pečiva, marcipán a mandle.
Označit jako dokončené
4.

Předhřejte troubu

Předehřejte troubu na 190 °C.
Označit jako dokončené
5.

Nastavte troubu na teplotu pečení

Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Navrch rozprostřete rebarboru. Pečte přibližně 30 minut.
Označit jako dokončené
6.

Na pusinky

Bílky vyšlehejte se 2 lžícemi vlažné vody, solí a citronovou šťávou do tuha. Postupně přidávejte cukr a šlehejte další 3 minuty.
Označit jako dokončené
7.

Rozetřete pusinky

Na koláč rovnoměrně rozetřete ušlehané bílky a pečte dalších 10 minut, dokud pusinky nezískají světle hnědou barvu.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF