Houbová pomazánka

Houbová pomazánka je chutnou alternativou k sýrům, uzeninám a podobně. Díky hřibům a žampionům je neuvěřitelně aromatická a chutná nejen na chlebu. Tento krém může skutečně zazářit také jako náplň do listového těsta. Jsou dipy a pomazánky typu „udělej si sám“ přesně vaše záležitost? Potom byste určitě měli vyzkoušet náš hráškový dip a guacamole!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
20 g sušených hřibů
150 g žampionů
50 g másla
1 červená cibule
1 stroužek česneku
1 PL balzamika
1 PL zeleninového vývaru
sůl a pepř (dle chuti)
Pomůcky
Mixer

Nutriční informace

143 kalorie
6 g sacharidy
11 g tuk
4 g bílkoviny

Postup

1.

Příprava

Hřiby vložte do vody na 60 minut tak, aby byly jen zakryté.
Označit jako dokončené
2.

Suroviny nasekejte najemno

Žampiony očistěte a nakrájejte nadrobno. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Označit jako dokončené
3.

Vařte přísady

Do pánve přidejte žampiony včetně vody, balzamikového octa a suchého zeleninového vývaru a za stálého míchání vše přiveďte k varu. Potom snižte teplotu na minimum a vařte, dokud se tekutina nevyvaří a nevznikne krémová směs.
Označit jako dokončené
4.

Rozmixujte a dochuťte

Krém a zbylé máslo rozmixujte v mixéru na jemnou pomazánku. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF