Grilovaný steak z tuňáka

Grilování steaku z tuňáka je v podstatě rychlé a snadné. Ještě jste se neodvážili vyzkoušet grilované ryby? Pak vám ukážeme, jak je to jednoduché. Po grilování ozdobte steak vrstvou domácího bazalkového pesta. To mu dodává osobitý nádech. Steaky z tuňáka mají poměrně pevnou strukturu, a proto je lze na grilu snadno potřít trochou oleje (nezáleží na tom, na jakém grilu). Pokud chcete mít jistotu, můžete použít také grilovací desku. Nic se k němu zaručeně nepřilepí. Způsob přípravy je stejný jako například u T-bone steaku: nejprve ho ugrilujte a poté nechte dohotovit. Steak z tuňáka se klasicky konzumuje téměř syrový, ideální teplota jádra je 48 °C. Pokud dáváte přednost méně syrovému masu, níže v sekci Tipy pro vás máme další úrovně vaření. Mimochodem: steaky z tuňáka byste měli kupovat v tzv. sushi kvalitě. To znamená, že ryby lze jíst i syrové.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2steaky z tuňáka cca 3 cm silné
1 lžíce rostlinného oleje
2porce bazalkového pesta nepovinné
Pomůcky
1 Plynový gril

Nutriční informace

315 Kalorie
0 g Sacharidy
16 g Tuky
42 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte gril

Předehřejte gril na vysokou teplotu. Dbejte na to, abyste v grilu vytvořili přímou a nepřímou zónu (jedna zóna, kde se steaky grilují přímo nad plamenem, a druhá, kde se tuňák může připravovat bez přímého ohřevu).
Označit jako dokončené
2.

Připravte steaky z tuňáka

Steaky z tuňáka opláchněte pod studenou vodou a osušte. Potřete rostlinným olejem.
Označit jako dokončené
3.

Grilovaný tuňák

Steaky z tuňáka grilujte z obou stran asi 1 minutu. Vložte do nepřímé zóny a nechte ji tam asi 5 minut (doba se liší podle požadovaného stupně propečení).
Označit jako dokončené
4.

Rozložte tuňáka

Potřete pestem a ihned si pochutnejte.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF