Chřestový chléb

Chřestový chléb s čerstvým sýrem, medvědím česnekem a pažitkou je chléb, jaký jste ještě určitě nejedli. Skvěle se hodí k velikonočnímu brunchi. Vašim hostům vykouzlí úsměv na rtech! Kromě klasického chleba může tento nezvyklý kousek dodat vašemu vaření nový nádech. Další z jeho výhod je, že ho nemusíte nechat dlouho kynout. Umíchejte těsto, vložte ho do formy na chléb a šup s ním do rozpálené trouby! Vyzkoušejte náš recept! Tip: Jedna porce přibližně odpovídá jednomu krajíci chleba. Jeden chléb obsahuje 12 krajíců.

Bez hodnocení

Ingredience

Počet porcí
350 g zeleného chřestu
1/2svazku medvědího česneku
3 vejce
150 g čerstvého sýra
80 g čerstvého sýra
80 g másla
350 g celozrnné mouky (podle vlastního výběru, my používáme celozrnnou mouku)
1balení prášku do pečiva
1ČL sušeného droždí
sůl a koření (podle chuti)
Pomůcky
1 kuchyňský robot
1 ošatka

Nutriční informace

202 kalorie
19 g sacharidy
11 g tuk
6 g bílkoviny

Postup

1.

Připravte si chřest

Odřízněte dřevnatý konec chřestu a chřest nakrájejte na kousky dlouhě přibližně 1 cm. Osolenou vodu přiveďte do varu a chřest vařte přibližně 6 minut. Měl by být stále na pevný skus. Chřest scedíme a odlijeme 100 ml vody.
Označit jako dokončené
2.

Předehřejte troubu

Zahřejte troubu na 160 °C.
Označit jako dokončené
3.

Umíchejte těsto

Divoký česnek a pažitku umyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Opatrně smíchejte vejce a smetanový sýr. V horké vodě s chřestem rozspusťe máslo a přidejte ho do syrové směsi. Postupně přidávejte mouku, prášek do pečiva, droždí, sůl a koření a vymíchejte do hladka.
Označit jako dokončené
4.

Vložte chřest:

Do těsta opatrně vmíchejte divoký česnek, pažitku a chřest.
Označit jako dokončené
5.

Pečeme

Formu na bochník vymastěte a vysypte moukou, nalejte do ní těsto a pečte v troubě asi 50 minut. Testujte pomocí špejle.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.

Napsat komentář