Tortilla ze sladkých brambor

Ai caramba! Dnes máme tortillu ze sladkých brambor – španělskou klasiku, která dostala zcela nový nádech, když jsme klasiku nahradili sladkými bramborami. Do tortilly můžete přidat také špenát a ovčí sýr. Pikantní, aromatické a sladké zároveň: myslíme, že je to skutečný vítěz.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
500 g sladkých brambor
200 g ovčího sýra
200 g baby špenátu
8 vajec
3 stroužky česneku
2 červené cibule
2 PL másla
sůl a pepř (podle chuti)
Zařízení
1 pánev

Nutriční informace

306 kalorie
24 g sacharidy
16 g tuk
14 g bílkoviny

Postup

1.

Připravte si ingredience

Sladké brambory, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Umyjte špenát a osušte ho, ovčí sýr rozdrťte nahrubo.
Označit jako dokončené
2.

Rozšlehejte vejce a smíchejte je s ostatními přísadami. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
3.

Okořeňte!

Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
4.

Rozdělte ingredience na pánev

Na pánvi rozpusťte máslo a rovnoměrně do něj rozložte bramborovou směs.
Označit jako dokončené
5.

Uvařte tortilly

Tortillu vařte na mírném ohni přibližně 35 minut.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF