Chipsy z bramborových slupek
Bramborové lupínky jsou levnou, rychlou a zdravou alternativou klasických bramborových lupínků. Nikdy jste neslyšeli o dalším zpracování bramborových slupek? Pak si tento recept zamilujete. Vzniká tak méně odpadu a večer na pohovce si můžete dopřát chutnou a zdravou svačinu. Mimochodem: bramborové slupky nejsou jedovaté. Je pravda, že ve slupce brambor a přímo pod ní se skutečně nacházejí látky, které mají brambory chránit před predátory. Vzhledem k různým způsobům pěstování jsou však tyto látky přítomny jen ve velmi malém množství. Ujistěte se, že používáte bio brambory, skladujete je na chladném a tmavém místě a hojně odstraňujete zelené části – pak vám nehrozí žádné nebezpečí! Tak vytáhněte fritézu a pusťte se do toho!
Ingredience
Počet porcí
| 200 g bramborových slupek | |
| 1lžíce olivového oleje | |
| 1lžička mleté papriky | |
| sůl a pepř podle chuti | 
Pomůcky
| Horkovzdušná fritéza | 
Nutriční informace
					74
											Kalorie
									
							
					9 g
											Sacharidy
									
							
					4 g
											 Tuky
									
							
					1 g
											Bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Příprava
Smíchejte s olivovým olejem, medem, solí, pepřem, kari a mletou paprikou.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
			Příprava chipsů
Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 160 °C. Případně předehřejte troubu na 200 °C. Každou bramborovou slupku rozložte na plech vyložený pergamenovým papírem a pečte přibližně 20 minut, dokud nedosáhne požadované barvy a konzistence.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				Poznámky
				Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




