Špaldové palačinky

Veganské špaldové palačinky jsou dnes na prvním místě našeho seznamu speciálních snídaní. Rychle připravené, podávané s čerstvým ovocem a trochou jogurtu, této malé pochoutce nikdo neodolá. O to důležitější je, abyste vyzkoušeli i vy. Máte už doma fritézu? Pak v něm můžete jednoduše upéct veganské palačinky. Alternativně můžete samozřejmě použít i klasickou pánev.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
75 g špaldové mouky
25 g škrobu
1/2 banánu
1lžička lískooříškového másla
130 ml rostlinného mléka dle výběru
20 g vanilkového pudinkového prášku
1/2lžičky prášku do pečiva
1 lžička jablečného octa
1lžička skořice
2lžička nízkotučného tvarohu
Na polevu
100 g špaldové mouky dle výběru
30 g ořechů dle výběru
100 g sójového jogurtu
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

440 Kalórie
62 g Sacharidy
14 g Tuky
14 g Bílkoviny

Postup

1.

Vymíchejte těsto

Banán rozmačkejte vidličkou a smíchejte s ostatními ingrediencemi na palačinky, až vznikne hladké těsto. Nechte 10 minut odpočívat při pokojové teplotě.
Označit jako dokončené
2.

Příprava špaldových palačinek

Těsto vložte po částech do fritézy a pečte 5 minut v režimu pečení. Můžete je také smažit po částech na troše rostlinného oleje na pánvi.
Označit jako dokončené
3.

Palačinky podávejte

Palačinky servírujte spolu s lesním ovocem, ořechy a sójovým jogurtem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF