Bramborový chléb se slaninou

Bramborový chléb se slaninou je velmi vydatnou a chutnou variací klasického pšeničného chleba. Tento křupavý a lehký chléb připravený v pekárně nestojí téměř žádnou práci a určitě se stane hvězdou vaší příští snídaně nebo večeře. Vyzkoušejte náš recept a dopřejte si vydatný kousek chleba, který mimochodem chutná obzvlášť dobře se smetanovým sýrem a čerstvými bylinkami.

Bez hodnocení

Ingredience

Počet porcí
200 g brambor
400 g mouky (typ 1050)
100 ml mléka
200 ml vody
20 g medu
1/2balíčku sušeného droždí
1lžička soli
50 g slaniny nakrájené na kostičky
Pomůcky
strojek na chleba

Nutriční informace

151 Kalorie
27 g Sacharidy
2 g Tuky
5 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava surovin

Oloupejte brambory a vařte je v osolené vodě asi 20 minut. Slijte je, rozmačkejte a nechte vychladnout. Slaninu smažte na pánvi na středním plameni asi 10 minut.
Označit jako dokončené
2.

Smíchejte ingredience

Vložte všechny ingredience do pekárny a nastavte standardní program.
Označit jako dokončené
3.

Pečení chleba

Po upečení měňte stupeň pečení podle toho, jak hnedý chléb chcete.
Označit jako dokončené

Poznámky

Porce odpovídá plátku chleba.
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.