Batátový kumpir

Batátový kumpir – to jsou pečené plněné sladké brambory. Jejich příprava je velmi snadná a chutnají výborně. Nejlepší je, že sladké brambory můžete naplnit čímkoli, na co máte chuť. V našem receptu používáme jemný bylinkový dip a silnou směs čerstvé zeleniny, bylinek a dalších ingrediencí. Dobře se hodí ke sladké chuti sladkých brambor. Pokud se chystáte na veganskou stravu, kumpir ze sladkých brambor je rychlý a snadný recept, který je ideální pro jakoukoli dietu. Inspiraci pro další dipy můžete načerpat z mnoha našich receptů na dipy!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
3 velké batáty
3 porce bylinkového dipu Môžete použiť aj našu vegánsku kyslú smotanu
100 g fety
2 jarní cibulky
6 sušených rajčat
1/4 okurky
1/4svazku máty
1/2svazku petrželky
3lžíce olivového oleje
1lžíce citronové šťávy
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
alobal

Nutriční informace

430 Kalorie
45 g Sacharidy
18 g Tuky
19 g Bílkoviny

Postup

1.

Předehřejte troubu

Předehřejte troubu na 200 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
2.

Brambory upečte

Batáty omyjte, několikrát propíchněte vidličkou, potřete polovinou olivového oleje a zabalte do alobalu. Pečte asi 30–40 minut (podle velikosti brambor), dokud brambory nezměknou.
Označit jako dokončené
3.

Příprava náplně

Omyjte jarní cibulku, okurku, mátu a petrželku. Jarní cibulku, okurku a sušená rajčata nakrájejte na malé kousky. Mátu a petrželku nakrájejte nadrobno. Fetu nechte okapat a rozdrobte ji. Vše smíchejte dohromady a dochuťte zbylým olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
Označit jako dokončené
4.

Příprava kumpiru ze sladkých brambor

Vyjměte brambory z alobalu a podélně je rozkrojte. Naplňte je částí bylinkového dipu a připravenou náplní.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
S veganským dipem a veganskou nebo bez fety lze recept snadno upravit i pro vegany. Buď kreativní!
 Uložit jako PDF