Balzamiková zálivka

Balzamiková zálivka je jednou z našich nejoblíbenějších salátových zálivek. Rychlá příprava a jen několik málo ingrediencí nevyžadují mnoho úsilí, a přesto dodávají listovému salátu svěží a lehce kyselý nádech. Zálivka se v podstatě vždy skládá z octa a oleje. Pokud tyto dvě ingredience dobře promícháte, dokonale se spojí. Pak už záleží jen na vás, jaké další ingredience přidáte. Dnes však začneme klasickou balzamikovou zálivkou, které hořčice a med dodávají pikantní a sladký nádech. Opravdové chuťové potěšení na váš salát! Tip: Jedna porce odpovídá zálivce na velký salát.

Bez hodnocení

Ingredience

Počet porcí
4 PL olivového oleje
2 PL balzamikového octa
1ČL medu
1ČL hořčice
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

583 Kalorie
20 g Sacharidy
55 g Tuky
1 g Bílkoviny

Postup

1.

Na dresing

Všechny ingredience míchejte, dokud se olej a ocet nespojí. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.

Napsat komentář