Balzamiková zálivka
Balzamiková zálivka je jednou z našich nejoblíbenějších salátových zálivek. Rychlá příprava a jen několik málo ingrediencí nevyžadují mnoho úsilí, a přesto dodávají listovému salátu svěží a lehce kyselý nádech. Zálivka se v podstatě vždy skládá z octa a oleje. Pokud tyto dvě ingredience dobře promícháte, dokonale se spojí. Pak už záleží jen na vás, jaké další ingredience přidáte. Dnes však začneme klasickou balzamikovou zálivkou, které hořčice a med dodávají pikantní a sladký nádech. Opravdové chuťové potěšení na váš salát! Tip: Jedna porce odpovídá zálivce na velký salát.
Ingredience
Počet porcí
4 PL olivového oleje | |
2 PL balzamikového octa | |
1ČL medu | |
1ČL hořčice | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
583
Kalorie
20 g
Sacharidy
55 g
Tuky
1 g
Bílkoviny
Postup
1.
Na dresing
Všechny ingredience míchejte, dokud se olej a ocet nespojí. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.