Asijské sušené hovězí maso
Asijské sušené hovězí maso: jiný pohled na americkou klasiku. Beef Jerky je sušené hovězí maso. Obvykle se jednoduše dochucuje solí. V tomto receptu však přidáte k libovému hovězímu filé ostrý a pikantní asijský nádech. Sušení v troubě umožňuje šetrnou přípravu masa a zachování všech živin. Ať už na cestách, nebo jako svačinka na gauči: pro všechny milovníky masa to bude jistě nový vrchol ve “sladké tašce”. Proč ho nezkusit hned dnes!
Ingredience
Počet porcí
500 g hovězího masa (libového) | |
30 g citronové trávy | |
2 stroužky česneku | |
2lžíce hnědého cukru | |
1lžička práškového koření k dostání v Asia Market | |
1lžička kurkumy | |
1lžička chilli vloček | |
2lžíce rostlinného oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Dehydrátor |
Nutriční informace
172
Kalorie
2 g
Sacharidy
6 g
Tuky
26 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte maso
Hovězí maso opláchněte pod studenou vodou a osušte.te. V případě potřeby odstraňte stříbrnou kůži a tuk a rovnoměrně je nakrájejte na plátky silné přibližně 4 mm.
Označit jako dokončené
2.
Připravte marinádu
Citronovou trávu omyjte, česnek oloupejte a obojí nasekejte nahrubo. Smíchejte s cukrem, práškem Füng, kurkumou, chilli vločkami, olejem, solí a pepřem a maso v marinádě alespoň 2 hodiny chladněte.
Označit jako dokončené
3.
Sušení masa
Hovězí maso položte na rošt sušičky a sušte ho při teplotě 50 °C po dobu 5 hodin.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.