Zelený chřest Sous-vide

Čas chřestu je každoročně hightlight! Když se začátkem dubna ve výkladech zelenin objeví poprvé bílé a zelené stonky, začnou se nám sbíhat sliny. Vám také? Potom byste měli vyzkoušet náš klasický zelený chřest připravený Sous Vide! Ano, je to jen zelený chřest, ale díky vařiči Sus Vide je dokonale připravený ve vakuu a může skutečně rozvinout své chutě. Díky tomu je náš Sous Vide chřest svěží, křupavý a neskutečně lahodný. Proč zelený chřest a ne bilý? Nemusíte ho loupat! Vyzkoušejte praktickou metodu pomalého vaření a přesvědčte se sami!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
250 g zeleného chřestu
25 g másla
sůl a pepř podle chuti
Pomocníci
sous-vide vařič, vakuový sáček a vakuovač

Nutriční informace

99 kalorie
3 g sacharidy
8 g tuky
3 g bílkoviny

Postup

1.

Připravte si chřest

Chřest omyjte a odstraňte dřevnaté konce. Chřest opatrně uchopte za oba konce a ohněte ho. Tímto způsobem se přesně odlomí nejedlá, dřevnatá část.
Označit jako dokončené
2.

Připravte vodní lázeň

Vodní lázeň se sous-vide vařičem předehřejte na teplotu 85 °C.
Označit jako dokončené
3.

Vakuování

Chřest vložte co nejrovněji do vakuového sáčku spolu s máslem, solí a pepřem a vakuově uzavřete.
Označit jako dokončené
4.

Vaření

Chřest vařte ve vodní lázni 30 minut a podávejte ho horký..
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou odhadovány podle surovin. Ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF