Falafel

Domácí falafel? Není to tak těžké. Tyto malé kuličky z cizrny lze poměrně rychle vyválet a velmi snadno upéct v troubě nebo ve fritéze. Věděli jste? Falafel pochází z arabské kuchyně a dnes je známý po celém světě. To dokazuje, jak jsou tyto malé kuličky chutné. Díky čerstvému koriandru, petrželi a lahodnému koření chutnají mimořádně svěže a pikantně. Vyzkoušejte tyto kuličky a později je dále zpracujte – například do našeho veganského falafelového wrapu!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
240 g cizrny z konzervy nebo ze skla
1 cibule
3 stroužky česneku
1ČL římskeho kmínu
1/4svazku koriandru
1/2svazku petrželky
1ČL kurkumy
5PL mouky
1ČL prášku do pečiva
4PL olivového oleje
Pomocníci
Mixér
Horkovzdušná fritéza volitelné

Nutriční informace

340 kalorie
28 g sacharidy
20 g tuky
7 g bílkoviny

Postup

1.

Připravte si suroviny

Cizrnu propláchněte a nechte ji dobře okapat. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Petrželku a koriandr omyjte, osušte a nasekejte nahrubo.
Označit jako dokončené
2.

Zmixujte suroviny

Cizrnu, cibuli, česnek, koriandr, petržel, kmín, kurkumu a 2 lžíce olivového oleje rozmixujte v mixéru dohladka. Postupně přidávejte mouku a prášek do pečiva, dokud nevznikne pevné, tvárné a homogenní těsto.
Označit jako dokončené
3.

Vytvarujte falafel

Z těsta vytvarujte přibližně 12 stejně velkých kuliček.
Označit jako dokončené
4.

Falafel dejte péct

Falafel potřete zbylým olivovým olejem a pečte 15 minut při 190 °C v horkovzdušné fritéze za občasného otáčení nebo při stejné teplotě v troubě.
Označit jako dokončené

Poznámky

Jedna porce odpovídá 4 falafelům.
Nutriční hodnoty jsou odhadovány podle surovin. Ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF