Vyrobte si vlastní bazalkové pesto

Bazalkové pesto (původní název Pesto alla Genovese) je pravděpodobně nejznámější a nejoblíbenější pesto ze všech. Máte vždy po ruce sklenici pro případ, že byste dostali hlad a chtěli si udělat pesto s těstovinami? Dozvíme se to! Od nynějška si ji můžete jednoduše vyrobit sami. Dobře uzavřené v nádobě v lednici vydrží pesto týden i déle. Navíc nevypadá skvěle jen v kombinaci s těstovinami, ale toto čerstvé pesto je také skutečným vrcholem salátové zálivky nebo zálivky na lahodný grilovaný steak z tuňáka.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2svazky čerstvé bazalky
50 g parmazánu
30 g piniových oříšků
2 stroužky česneku
100 ml olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Mixer
kuchyňské struhadlo

Nutriční informace

319 Kalorie
4 g Sacharidy
30 g Tuky
8 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

bazalku omyjte a osušte. Stonky a listy můžete použít do pesta. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Nastrouhejte parmazán.
Označit jako dokončené
2.

Opražte piniové oříšky

Piniové oříšky pražte bez přidání oleje na pánvi na mírném ohni přibližně 5 minut, dokud nejsou zlatohnědé. Nechte mírně vychladnout.
Označit jako dokončené
3.

Mixování pesta

Všechny ingredience kromě olivového oleje vložte do mixéru a mixujte (nejlépe pomocí pulzní funkce), dokud nevznikne homogenní směs. Během mixování postupně přidávejte olivový olej, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Označit jako dokončené
4.

Dochuťte podle chuti

Osolte a opepřete a ihned si pochutnejte nebo uložte do vzduchotěsné nádoby v chladničce.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Recept odpovídá 4 porcím. Jedna porce vystačí na cca 150 g uvařených těstovin.
 Uložit jako PDF